Mijn naam is André Buitenhek. Ik ben getrouwd en heb een dochter en een zoon. Ik heb bij MSP in Leiden de opleiding Sportmassage gevolgd en ben NGS-gediplomeerd Sportmasseur en -verzorger. Daarnaast ben ik SCAS gecertificeerd Sportzorgmasseur en gekwalificeerd Hardlooptrainer.

Sport, en met name duursport, is mijn passie en het idee om Sport(zorg)masseur te worden is een logisch gevolg hiervan. Al sinds 1985 loop ik hard (alle afstanden tot en met de 60km tot nu toe…) met helaas een aantal overbelastingsblessures als gevolg. Mijn interesse voor de werking van het menselijk lichaam tijdens sport en andere (zware) belasting is hierdoor gewekt, en de ervaringen die ik zelf in de duursport heb opgedaan komen goed van pas in mijn praktijk.

De term sportmassage geeft de indruk dat massages alleen bestemd zijn voor sporters. Natuurlijk hebben sporters regelmatig klachten en ik help ze er graag van af. Echter: (sport)massage is voor iedereen ! lees hiervoor verder op de pagina waarom massage ?

Sinds april 2018 ben ik SCAS gecertificeerd NGS Sportzorgmasseur. Een SCAS certificering laat zien dat een masseur bevoegd en bekwaam is, gedegen kennis van het voorkomen, het ontstaan én de behandeling van blessures heeft, en samenwerkt met Sportfysiotherapeuten,Sportartsen,Sportdiëtisten en Sportpsychologen.

Ik volg regelmatig cursussen en workshops om mijn vakbekwaamheid op peil te houden en verder uit te breiden.